Nyt fra Frigg

Nyhedsbrev 4. kvartal 2019

Vi har haft et begivenhedsrigt år med en række arrangementer. Sammen med roklubben Sleipnir/Den Færøske Forening har vi deltaget i fem regattaer, hvor vi har kæmpet om Danmarksmesterskabet i roning i færøske både. Vi vandt ikke noget mesterskab i nogen af klasser, vi deltog.

Dog vil vi gå så langt at sige, at det været en god sæson. Det lykkedes at deltage med tre besætninger, to besætninger med mænd og en med kvinder.

Ikke med alle tre til hvert stævne, men det har været større opbakning i år end i 2018, og det er vi glade for.

Sammen med roklubben Sleipnir/Den Færøske Forening og Nordatlantisk Hus tog vi imod seks bevaringsværdige træskibe fra Færøerne i maj. Den ene af dagene, mens skibene lå i Odense, arrangerede vi koncerter, samt at vi afholdt ro-regatta.

Stort fokus var på Nordatlantisk kystkultur, og vi fik gjort god reklame. Vi kom også helskindet økonomisk ud af arrangementet. Overskuddet blev cirka 30.000 kroner, som Frigg og roklubben Sleipnir/Den Færøske Forening delte.

Det er blevet en fast del at have standerhejsning, når “sæsonen” starter, og midsommeren til Vigelsø er ligeledes populær.

Flåden

Det glædelige er sket i år, at vi har fået Nordlandsbåden og smakkejollen Stella i vandet. Der blev arbejdet lidt på bådene i foråret, og i sommer blev de sat i vandet. De tog meget vand ind, og der skulle lidt flere reparationer til før de kunne sejle.

Men nu flyder de godt og ligger i kanalen lige ved siden af Nordatlantisk Hus. Vi har afgjort, at de to skal ligge i vandet foreløbigt.

Den lille glasfiberbåd ligger ved siden af de to andre i kanalen. Der skal laves nogle reparationer, men i hele taget er den i fin stand, og motoren er blevet set efter og kører bedre nu.

To timandsbåde står i en af hallerne hos Olav de Linde, som har været så venlig at give os lov at bruge en af hallerne på havnen.

Beliggenhed

Bestyrelsen traf på sidste bestyrelsesmøde afgørelse om, at vi køber to containere mere og dermed udbygger vi lokalerne på Byens Ø. Vi går efter at etablere os fast på øen.

I et stykke tid har vi været i tvivl om vi skulle fortsætte på Byens Ø. Lejen er høj, og køber nogen grunden, så bliver vi smidt ud.

Vi har kigget på andre muligheder, og andre har været interesserede i at finde løsninger til os. Blandt andet Olav de Lindeville have os over til Østre Kaj, dog uden der lå konkrete løsninger på bordet.

Kristiansdal har lovet at sponsorere lejen de næste tre-fire år på Byens Ø, og vi får adgang på lige fod til Nordatlantisk Hus, som de nordatlantiske foreninger. Det tilbud var konkret, og derfor har vi valgt at fortsætte på Byens Ø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *