BillederNyt fra Frigg

Frigglauget havde en vellykket tur til Samsø

I nogle år har vi efterhånden snakket om at sejle til Samsø, og i weekenden 17.-19. juli blev snakken gjort til virkelighed. Vi sejlede afsted med tre både, smakkejollen Stella og de to små glasfiberbåde. Det blev en lang men særdeles god tur til Samsø, med et stop i Korshavn.

I bedste Mikkel Beha Erichsen stil klargjorde vi bådene om fredagen 17. juli, og med al den last vi havde med, skulle man virkelig tro, at vi skulle sætte kurs mod fjerne kyster.

Den første del af rejsen var op til Korshavn, og på den første dag er vi seks mand til at sejle bådene. To af bådene har sejl, men vejrguderne har fri den dag, og med ingen vind må vi sejle med motorkraft til Korshavn.

Da vi ankommer til Korshavn fire-fem timer, efter vi har forladt Odense, bliver vi modtaget af en ”grill komite”. Vores bedre halvdele har sørget for mad og drikkelse, da sømændene kom i land.

Der var liv og glade dage i Korshavn

Korshavn – Samsø

Efter en nat på campingpladsen i Korshavn sejler vi ud igen. Besætningen er skrumpet fra seks til fem mand, men til gengæld får vi to følgebåde med fra Kerteminde. Igen vindstille, men som vi nærmer os Samsø, får vi vind i sejlene, og to af bådene sætter sejl og sejler på egen hånd til Samsø.

På Samsø fortøjer vi bådene ved stranden, hvor campingpladsen ligger, og hvor nogle af os skal overnatte.

Vi er rimelig tidligt på dagen i Samsø og får muligheden for at se os omkring i Ballen. Vi vælger at fortøje bådene udenfor stranden, fordi der er trangt inde i Ballen Havn og svært at få en god plads.

Noget tyder på, at vi kunne være et stort trækplaster med vores både, hvis vi fik dem alle ind i havnen. Da vi sejler med den røde glasfiberbåd ind i havnen for at købe benzin, vækker den opsigt. Flere genkender færøbåden og er nysgerrige efter at vide mere om vores både og laug.

Turen hjem

Efter at have set rundt omkring i byen og efter en overnatning går turen hjem igen.

Besætningen er igen blevet mindre. Nu er vi fire mand tilbage.

Vi bestemmer os for at sejle hjem i et stræk. Vi regner med, at det vil tage omkring seks til syv timer. Vi har modvind og sejler derfor med motor igen. Den røde glasfiberbåd slæber Stella, mens den hvide klarer sig selv.

Vi har en følgebåd med til Fyens Hoved, hvorfra han sejler videre til Kerteminde, og vi til Odense. Turen går godt, men kort tid efter, at følgebåden har forladt os, får den røde glasfiberbåd motorproblemer. Påhængsmotoren vil ikke starte, og Andreas i den hvide båd og en lille motor må tage to både på slæb.

Det går langsomt, og som vi nærmer og Gabet, får vi motoren på den røde båd i gang igen. Den kører dog ikke for fuld kraft. Efter 10 lange timer er vi i Odense igen.

Stella i forgrunden og en af vores følgebåde i baggrunden

Tak til følgebådene

I alt en rigtig god tur, hvor vi for alvor fik afprøvet nogle af vores både. Stella sejlede godt, når hun fik vind i sejlene. De små både klarede sig også godt, men vi må konstatere, at motorkraften er for lille til at slæbe andre både i så lang tid.

Turen giver har givet os mod på at lave lignende ture igen. Nok ikke i år, men måske til næste år.

En stor tak til Ali Celebi, som var med sejlede med den ene dag, da vi sejlede fra Korshavn til Samsø, og til Bogi og Marni Gaard, som var med sejlbåd fra Kerteminde. Bogi og Marni ankrede op lige ud for Ballen Camping og fulgte med igen til Fyens Hoved.

På begge følgebåde var gæstfriheden stor, og der manglede ikke hverken drikkelse eller mad. Tak for turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *